AKADÁLYMENTESITETT VÁLTOZAT
soszoba-soterápia
 


 
 

AREC száraz sóterápia


Az AREC terápia egyedülálló, világszabadalommal védett magyar eljárás
(védett hazánkban, Európában és az U.S.A.-ban is), különbözik minden más sóterápiás
kezeléstől.


A terápia orvostudósok szabadalma, akik a sóbányák évezredes pozitív tapasztalatai alapján
elindulva mesterséges körülmények között - az inhalációs teremben - modellezik a sóbányák mikroklímáját, de attól hatszor intenzívebben.  Például amíg a sóbányákban az asztmatikus vagy az allergiás tünetek eredményes kezelélséhez húszszor hat óra eltöltése szükséges, addig nálunk húszszor egy óra.

Az AREC száraz sóterápia hatásfoka

Összehasonlítva más sóterápiákkal az AREC terápia – az egyedülálló, világszabadalom által védett eljárásmódjának köszönhetően - jelenleg az egyik legjobb eredmények elérését biztosítja.

Alapvetően kétféle eljárásmódot különböztetünk meg egymástól:  a vizes és a száraz sóterápiákat.

A vizes eljárásoknál a gyógyító sót vízben feloldják és utána ennek a folyadéknak az elpárologtatásával kerül a só a levegőbe. Ennél az eljárásnál mivel a hatóanyag páratartalma igen magas – több, mint 95 % -a só nem jut el a tüdő mélyére, hanem a felsőlégutak falán letapad és ezért nem minden problémával szemben éri el a kívánt hatást, sőt még extra nyáktermelődést és nyálkahártya irritációt is kiválthat.

A száraz eljárásoknál – ebbe a kategóriába tartozik az általunk alkalmazott AREC terápia is - a gyógyító sót a cigarettefüstnél kisebb átmérőjű szemcsékre porlasztják, majd a levegőbe fújják, így a hatóanyag garantáltan eljut a rendeltetési helyére: az arcüregbe, a homloküregbe, a légcsőbe és a tüdő mélyebb részeibe.

A száraz eljárásokon belül az AREC terápia rendkívüli hatékonyságát két dolognak köszönheti:
·  ionizált sót alkalmazunk – vagyis nem molekuláris nátriumcloridod, hanem nátrium és klór ionokat -, ami megtöbbszörözi az eljárás hatásfokát.
·  A levegőbe befújt összes sószemcse 0,5 és 5 mikron közötti átmérővel rendelkezik, ezért sokkal koncentráltabb formában képesek eljutni a rendeltetési helyükre.

AZ AREC száraz sóterápia hatásmechanizmusa

Az inhalációs teremben az előzőleg szárított, ionizált sót egy gép segítségével a legkisebb hörgőcskék átmérőjével megegyező méretű -0,5 és 5 mikron közötti - szemcsékké porlasztjuk, majd a levegőbe fújjuk. A sót belélegezve az apró szemcsék pontosan oda jutnak el, ahol a az egészségre káros mikroorganizmusok a problémát okozzák: az arcüregbe, a homloküregbe, a légcsőbe és a tüdőbe. A sószemcsék méretüknek köszönhetően képesek a tüdő mélyebb részeit is – a kishörgőket és a léghólyagocskákat is – elérni. A kúra során a sószemcsék rátapadnak a káros mikrobiológiai sejtekre, amelyeket először dehidratálnak, majd a fehérjeszerkezetük megrongálásával elpusztítják azokat. Ezt követőenezek az elhalt mikrobiológiai sejtek orrváladék formályában, vagy köhögés segítségével kiürülnek a szervezetből. Ennek a folyamatnak következtében a terápia első alkalmai után a fokozott orrváladékozás vagy köhögés a szervezet természetes, öntisztulási folyamata.

Tel:06-20-972-1199
Cím: 1031 Budapest , III. Vizimolnár utca 9.

 

 

websas.hufreestat.hu
SÓSZOBA.NET - SÓTERÁPIA ALLERGIA,ASZTMA,KRUPP,ARCÜREGGYULLADÁS kezelése