AKADÁLYMENTESITETT VÁLTOZAT
soszoba-soterápia
 


 
 

Miért pont az AREC sóterápia?


Manapság jelentősen gyarapodott az inhalációs eljárások piaci kínálata, az AREC terápia – az egyedülálló, világszabadalom által védett eljárásmódjának köszönhetően - jelenleg az egyik legjobb eredmények elérését biztosítja. 

     A legismertebb és legrégebbi inhalációs terápiákban (rendelőintézetek, kórházak) vizes sóoldatot párologtatnak. Hátránya, hogy a belélegzett hatóanyag páratartalma 95 % fölötti, ezért az eljárás kevéssé hatásos, mert belégzéskor a „szer” kitapad a légutak falán, nem jut le nagy mennyiségben a kishörgőkbe, alveólusokba, hogy ott fejthesse ki gyógyító hatását.

     Az ultrahangos porlasztáskor már igazán finom, nagy diszperzitású NaCl aerosol képződik, de sajnos a klíma nem stabil es alkalmazása állandó asszisztenciát igényel. Egyszerre csak egy személyen alkalmazható.

     A folyadékot párologtató eljárások hátránya ugyanaz, mint az első bekezdésben említettek, függetlenül attól, hogy milyen egyéb adalékanyagokat alkalmaznak. Ráadásul a folyadék éjjel-nappal párolog… Ez költséges.

     A manapság nagyon divatos sótéglából épített klímatermek önmagukban (egyéb klímaképző berendezés nélkül) csak wellness hatásúak. A levegőben jelentéktelen mennyiségű hatóanyag sincs. Ezt könnyű belátni a sóbányák példájából: ha egy gyógyászati célú sóbányában csak felnőttek tartózkodnak, akkor kötelezően sétálniuk kell. Ha gyerekek is vannak lent, akkor a felnőttek leülhetnek, mert a gyerekek úgyis szaladgálnak, játszanak. Vagyis mindenképpen valamilyen állandó mozgás kell ahhoz, hogy a bányaművelés során keletkezett finom sót a „padlóról” a levegőbe emeljék, hogy aztán legyen mit belélegezni. Tehát a sóbányák sója sem a sófalakból jön ki. Marad hát a gyönyörű sótégla termekben legfeljebb a placébó hatás.

     Ismert olyan „vegyes” eljárás, ahol a sófalakat vagy a padlózatra ömlesztett több tonnányi sót még egy klíma berendezéssel egészítik ki, amely sűrű időközönként újra és újra klímát generál. Az ismételt generálásnál a betegek belélegzik a „durva” szemcséket is, azok megakadnak a kishörgők bejáratánál, és mivel feloldódásuk több órát vesz igénybe, megakadályozzák a finom szemcsék eredményes hasznosulását

     Az AREC terápiánál – ha elkészítünk egy klímát – bizonyos ideig „pihentetjük”, a páciensek csak később ülhetnek be. Ezzel az a célunk, hogy a nagyobb sószemcsék lerakódjanak és betegeink csakis a legfinomabb szemcséket lélegezzék be, amelyek így garantáltan lejutnak a tüdő legmélyebb szakaszaiba. A hatóanyag nem vízhez kötött, rendkívüli finomságú és a klímánk másfél órán át stabil marad. Nincs szükség újabb generálásra.

    

 

websas.hufreestat.hu
SÓSZOBA.NET - SÓTERÁPIA ALLERGIA,ASZTMA,KRUPP,ARCÜREGGYULLADÁS kezelése